fbpx

Zonnepanelen
Met Induct solar

Waarom investeren in Zonnepanelen?

De zon is een energiebron die nagenoeg ongelimiteerd is. Waarom zouden wij hier geen gebruik van maken? Zonnepanelen op je dak zijn een goede investering. Produceer daarom je eigen duurzame energie en draag bij een duurzame wereld en toekomst. De gemiddelde terugverdientijd op zonnepanelen ligt tussen de 5 en 10 jaar. Hoe efficiënter je met je energieverbruik om gaat hoe sneller de terugverdientijd zal zijn.

Hoe werkt zonne-energie?

De zon geeft energie in de vorm van warmte en licht. Zonnepanelen zetten dit licht om in gelijkstroom, wat nog niet te gebruiken is voor alle huishoudelijke apparaten. Om het bruikbaar te maken plaatsen wij een omvormer tussen de zonnepanelen en de meterkast. Deze omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom.

Voordelen van zonnepanelen op uw dak

Waar moet u op letten bij de keuze van uw zonnepanelen?

Bij de keuze van uw zonnepanelen is het belangrijk om te kijken naar de soorten, prijs en hoeveelheid panelen dat u daadwerkelijk nodig heeft. Wilt u bijvoorbeeld mono- of polykristallijne zonnepanelen kopen? Bij een poly donkerblauw zonnepaneel bijvoorbeeld heeft u te maken met een aluminium rand. Deze kunnen in de witte en zwarte variant beschikbaar zijn en zijn volledig afhankelijk van de smaak van u. Anderen vinden dit minder mooi dan de volledig zwarte mono zonnepanelen.

Naast het visuele aspect zijn er ook verschillen op technisch vlak tussen de twee soorten zonnepanelen. De zwarte zonnepanelen bevatten monocellen, daarentegen bevatten de donkerblauwe zonnepanelen polycellen. Naast deze twee soorten zonnepanelen hebben we ook de CIS-panelen, ook wel de dunne film zonnepanelen genoemd. Voor dunne film zonnepanelen is meer dakoppervlakte nodig.

Naast de keuze om duurzaam en dus verantwoord met energiebronnen om te gaan, wil je uiteindelijk dat uw zonnestroominstallatie maximaal presteert. Daarom is het dus uitermate belangrijk om voor zonnepanelen te kiezen met een hoge efficiëntie. Uw zonnepanelen installatie zal toch tientallen jaren op uw dak liggen en hoe lager de efficiëntie reductie is, hoe hoger het rendement is in de loop der tijd. 

U ziet vaak genoeg Wp voorbijkomen als u informatie zoekt over zonnepanelen. Wp staat voor Wattpiek. Een zonnepaneel kopen met een capaciteit van bijvoorbeeld 350 Wp levert meer op dan een zonnepaneel van 300 Wp. Daarnaast zou het ook zonde zijn om met een geschikt dakoppervlak te kiezen voor een zonnepaneel met een lage capaciteit. 

Dit betekent niet dat ieder merk zonnepaneel dezelfde efficiëntie heeft. Wat ik hiermee bedoel is dat bijvoorbeeld een Panasonic of LG zonnepaneel van 300 Wp niet altijd minder presteert dan een ander merk zonnepaneel met een capaciteit van 310 Wp.

Waar kijken we naar als we zonnepanelen aanschaffen? Naar de prijs natuurlijk! Kijk hierbij niet naar de aanschafprijs per paneel, maar naar de prijs per Wp. Een zonnepaneel van 300Wp dat € 230,- kost is efficiënter dan een zonnepaneel van 280 Wp dat € 220,- kost. Het eerste zonnepaneel kost namelijk € 0,77 per Wp en de tweede € 0,79 per Wp.

Meestal is de garantiebepaling veelzeggend over de kwaliteit van het zonnepaneel. Er hebben 2 soorten garanties betrekking op de zonnepanelen. De fabrieksgarantie en de outputgarantie. Deze 2 garanties variëren van rond de 10 jaar en zelfs 30 jaar garantie op de fabriek- en output garantie. Tevens is het tegenwoordig makkelijk voor partijen om zonnepanelen te assembleren met onderdelen die op de markt beschikbaar zijn. Schaf dus bij voorkeur geen zonnepanelen aan die door geen enkele testinstelling beoordeeld zijn. Het betreft hier meestal B-merken. Zijn er  geen testresultaten aanwezig dan is het raadzaam om niet voor die zonnepanelen te gaan. 

Zonnepanelen zijn er in allerlei verschillende formaten. Deze formaten zijn uiteraard zeer belangrijk voor het legplan op uw dak. We hebben te maken met verscheidene dakmaten en uiteraard variabelen, zoals dakraamposities, schoorstenen en dakkapellen. Wilt u nou weten of zonnepanelen interessant zijn in uw geval? Vraag dan vrijblijvend de gratis opbrengstscan aan. Hierin gaan wij in op het legplan, specifiek voor uw dak.

Al zonnepanelen op uw dak? Verhoog nu uw rendement!

Met zonnepanelen heeft u al profijt van lagere energiekosten. Hier kunt u nog meer profijt uithalen door eenmalig de BTW terug te vragen, indien dat nog niet gebeurd is. Induct Solar doet dat Gratis voor u, zodat dat geen obstakel voor u vormt. Om het rendement zo optimaal mogelijk te houden is het noodzakelijk om uw zonnestroominstallatie te onderhouden. 

Heeft u nog geen zonnepanelen op uw dak? Bekijk hier uw rendement.

Waar alle voordelen nu bekend zijn voor u  met betrekking tot zonnepanelen, is de opbrengst van zonnepanelen per situatie verschillend. Uw energieverbruik, uw ligging van uw dak en de obstakels in de omgeving bepalen uw besparing.

Om te weten te komen wat zonnepanelen voor uw situatie kunnen betekenen kunt u het formulier invullen. Hierbij krijgt u een gratis persoonlijk advies vanuit onze visie met daarbij een vrijblijvende offerte.